- Taxes-Refund -

טופס 867

טופס 867 משמש כדי לדווח על רווחים והפסדים מפקדונות, ניירות ערך (כולל ריביות) ודיבידנדים ואת המס שנוכה מהחשבון באותה שנת מס. בגלל שהניכוי שמתבצע במהלך השנה לא תמיד מתחשב בהפסדים שהיו בחשבון באותה שנה ולא בהפסדים משנים קודמות, בעלי תיק פעיל בשוק ההון צריכים להגיש את טופס 867 ולבדוק את זכאותם לקבלת החזרי מס משמעותיים.
איך מפיקים את האישור?
ברוב הבנקים ובאתרי האינטרנט של גופי ההשקעה השונים שני חלקי הטופס נמצאים ב"אישורים וטפסים" או בתפריט אחר בשם דומה וזמינים מסוף מרץ של השנה שלאחר מכן (מספר חודשים לפני השנתי. יש להגיש דו"ח). שימו לב שאם אתם משקיעים דרך מספר גופים פיננסיים, עליכם לצרף את כל הטפסים מכל המקורות.

היתרונות של טופס 867

טופס 867 מספק סיכום של רווחי הון והפסדים, רווחים מניירות ערך, דיבידנדים, ריבית על ניירות ערך ומסים שנוכו מהחשבון במהלך השנה. הניכויים שנעשו במהלך השנה עשויים שלא תמיד להתחשב בהפסדים שנגרמו באותה שנה, וגם לא בהפסדים משנים קודמות. כתוצאה מכך, אם אתם מעורבים באופן פעיל בשוק ההון, ישנה סבירות גבוהה שאתם זכאים להחזר מס. 

עצור🖐️ קבל החזר מס מהמדינה!

המדינה חייבת 3.6 מיליארד ₪ שנגבו במיסים עודפים!

חברת WinTax בעלת רישיון, מציעה בדיקת זכאות להחזר מס לשכירים אונליין [ללא עלות] 

ל-8 מכל 10 אזרחים מגיע החזר מס בגובה 8,000 ש"ח בממוצע ישירות אל חשבון הבנק!

בדקו זכאות ב-30 שניות ⭣

בדקו זכאות ב- 30 שניות ⭣

איך מבצעים חישובי מס?

לחישובי מס נחשבים רק רווחים והפסדים שמומשו במהלך שנת המס; רווחים והפסדים לא ממומשים אינם משפיעים על חישוב המס. לדוגמה, בעלות על מניה שעלתה ב-30% אינה מחזיקה בהשלכות מס עד שמוכרים אותה לצורך מימוש של הרווח.

איפה ניתן להשיג טופס 867?

אפשר לקבל את הטופס מהאזור האישי של הבנק או אתר חבר הבורסה, או על ידי פנייה לשירות הלקוחות של המוסד שבו נמצא החשבון. לאחר מכן, מגישים את טופס 867 כי הוא מתאר את ניכויי מס במקור על רווחי הון מניירות ערך סחירים. על פי חוק, על בנקים ומוסדות השקעות אחרים לנכות מסים מכל הרווחים שנוצרו במהלך השנה ולהעביר לבעלי החשבון את הרווח הנקי (ומכאן המונח "ניכוי מס במקור"). שיעור המס הוא בדרך כלל 25%. כמו כן, הטופס כולל הפסדים הניתנים לקיזוז, שהם הפסדים שנגרמו באותה שנה שניתן לנכות מהרווחים וכן דמי ניהול שגובים בנקים או מוסדות פיננסיים.

טופס 867

מה ההבדל בין טופס 867 לשכירים ועצמאיים?

קיזוזים אלו אינם אוטומטיים ויש לקבל תחילה אישור של רשויות המס. אם מדובר בעצמאי, כדאי לדעת שטופס 867 בדרך כלל כלול בדוח השנתי (בסיוע רו"ח או יועץ מס). עם זאת, עדיין כדאי לבחון כל מקרה לגופו ולוודא שזכויות המס מנוצלות במלואן. לשם השוואה, העובדים השכירים אינם נדרשים להגיש דוח זה, כך שהם עשויים שלא להיות מודעים לכך שהם יכולים לקבל החזר משמעותי אם יגישו אותו. בנוסף, ישנם מצבים רבים בהם תכנון מס לגיטימי יכול להוביל לחסכון משמעותי במס כתוצאה מפעילות בשוק ההון.

מה התפקיד של הבנקים ולמה צריך את הטופס?

הבנקים מנכים מסים במקור ללקוחותיהם לאחר רווחי שוק ההון. סכום המס הוא בדרך כלל 25% מהרווח בפועל שנוצר מניירות ערך. מצד שני, קיימים מקרים בהם חשבון מנוהל על ידי בנק ואחר על ידי ברוקר או חברת השקעות. במציאות, אין סנכרון בתרחישים אלו, ולכן נדרשת ערנות כדי להגן על הכסף שלנו ולשלם מיסים מינימליים או אפילו לקבל החזר ממס הכנסה על יתרות ששולמו ביתר.

החזר מס רווחי הון עקב הפסדים קודמים

קיימים מקרים בהם ללקוח יש רק חשבון בנק אחד לפעילות בשוק ההון, אבל הפסד מועבר של 20,000 ש"ח מהשנה הקודמת. אם השנה יש להם רווחי הון של 20,000 שקל, אז 25% מס (5,000 ש"ח) אמור להיות מנוכה במקור. עם זאת, הבנק אינו יכול לקזז את ההפסד המועבר מהשנה הקודמת. לפיכך, הגשת דוח שנתי למס הכנסה תאפשר ללקוח לקבל החזר של עודף המס שנוכה.

טופס 867 לחברות ותאגידים

החל משנת המס 2021, טופס 867 השנתי המונפק לתאגידים או חברות אינו כולל עוד נתונים על רווחים והפסדים מפעילות ניירות ערך (מידע שנכלל בעבר בחלקים א' ו-ב' של טופס 867). בשל שינוי זה, ועד ליצירת ממשק מקוון לגישה לטופס, ניתן לקבל את הטופס רק בפנייה לסניף הבנק בו מתקיימת הפעילות. 

מה כדאי לחברות ותאגידים לעשות על מנת להגיש את הדוח?

סניף הבנק יספק דוח אקסל מפורט המסכם את כל פעולות המימוש (כגון מכירת נדל"ן) במהלך שנת המס, תוך הצגת הרווח או ההפסד המדויק לכל נייר ערך. הדבר יוצר עבודה נוספת עבור רואי החשבון האחראים על דיווח המס מטעם החברות שהם מייצגים ומחייב פיקוח זהיר יותר בשל מורכבות מוגברת זו. ברוב המקרים, האחראיים על ראיית החשבון מטעם החברות והתאגידים גם לוקחים על עצמם את המשימה.

האם ניתן לקזז רווחים מול הפסדים משנים קודמות?

כן, אבל רק אם מדובר ברווחים שוטפים השנה ועד לפני 6 שנים. לא ניתן לקזז הפסדים מול רווחים משנים קודמות. במילים אחרות, רק ההפסדים עצמם נצברים ומועברים לקיזוז. כמו כן, בהחלט ניתן לקזז הפסדי ניירות ערך שטרם קוזזו משנים קודמות כנגד מס שבח שנוצר ממכירת מקרקעין בשנת המס בה נוצר חיוב מס שבח. 

מה קורה אם מס השבח כבר שולם?

אם מס שבח כבר שולם במועד הדיווח על מכירת המקרקעין (כי אולי עורך הדין שעסק בסוגיית מס שבח לא ידע ולא שאל את הלקוח אם יש לו הפסדי הון מהמקרקעין), אז במקרה שכבר שולם מס על הרווח ממכירת מקרקעין שכנגדו יש סכום מקביל של הפסדי הון מניירות ערך, הקיזוז יתבצע בדוח השנתי והמס ששולם יוחזר. 

הפסד הון מהשקעה כנגד ריבית על פיקדון או תכנית חיסכון

 הפקדות בנקאיות ותוכניות חיסכון אינן עונות להגדרה ולכן לא ניתן לחייבן במס. בנוסף, על מנת שניתן יהיה לקזז הפסד רווח הון מניירות ערך יש ליצור "אירוע מס", כלומר יש למכור את הנייר בפועל. עם זאת, נקודות הזיכוי טובות גם להשקעה בשוק ההון והכוונה היא שאם לא מנצלים אותן במלואן, ניתן להשתמש בהן כדי לשלם פחות מס על רווחים משוק ההון.

האם שיעור המס קבוע?

ישנם רווחי הון מניירות ערך עליהם חל שיעור מס של 15%, או 20% או 25% וקיימת חובה חוקית לנכותם כאשר מתרחש "אירוע מס", זאת למעט מקרים בהם משקיעים דרך ברוקר זר. במצב כזה, הניכוי מתבצע בסוף השנה ואתם מחויבים גם להגיש את הדוח.

איפה מדפיסים את טופס 867 א+ב?

 

האם ניתן להגיש טופס 867 בלבד?

לא, יש להגיש דוח שנתי מלא על הכנסה שהייתה באותה שנת מס. עם זאת, יש דוח מקוצר בשם טופס 135 שניתן להשתמש בו. עם זאת, עדיין מומלץ להיעזר בשירותיו של רואה חשבון או יועץ מס. הדבר החשוב הוא לזכור שמותר לקזז את רווחי השנה הנוכחית מול הפסדים מלפני עד 6 שנים. עם זאת, לא ניתן לקזז הפסדים מול רווחים משנים קודמות. במילים אחרות, רק ההפסדים עצמם מצטברים ומועברים לקיזוז.

מה לגבי הפסדי ניירות ערך מועברים משנים קודמות?

הפסדי ניירות ערך משנים קודמות שטרם קוזזו יכולים לשמש כנגד מס רווחי הון שנוצר ממכירת מקרקעין בשנת המס בה נוצרת החבות במס רווחי הון. אם מס רווח ההון שולם כבר בעת הדיווח על מכירת מקרקעין (מכיוון שעורך הדין המטפל בסוגיית המס לא היה מודע או לא בירר לגבי הפסדי ניירות הערך של הלקוח), ניתן לקזז את המס ששולם על רווחי מכירת מקרקעין על ידי הפסדי ניירות ערך מקבילים באמצעות הדוח השנתי, והמס ששולם יוחזר.

שאלות ותשובות

האם ניתן לקזז הפסדי ניירות ערך משנים קודמות כנגד מס רווחי הון שנוצר ממכירת מקרקעין?

 כן, הפסדי ניירות ערך משנים קודמות שטרם קוזזו יכולים לשמש כנגד מס רווחי הון שנוצר ממכירת מקרקעין בשנת המס בה נוצרת החבות במס רווחי הון.

 האם ניתן לקזז הפסדי הון מהשקעות כנגד ריבית על פיקדונות או תוכניות חיסכון?

 לא, פיקדונות בנקאיים ותוכניות חיסכון אינן זכאיות לקיזוז מסוג זה ולכן לא ניתן לחייבן במס.

 האם שיעור המס על רווחי שוק ההון קבוע ומתי הוא מנוכה מהרווחים?

שיעור המס אינו קבוע; רווחי הון מניירות ערך עשויים להיות כפופים לשיעורי מס של 15%, 20% או 25%. 

האם חלות נקודות זיכוי גם על החזרי מס על רווחי שוק ההון?

נקודות זיכוי יכולות להועיל להשקעות בשוק ההון. הבעיה היא שאם לא מנצלים אותן במלואן, הן מפסידים את האפשרות לזכות בהפחתת המס על רווחי שוק ההון.

שתף את המאמר עם חברים
מה היה לנו עד עכשיו?

כתבות נוספות בנושא החזרי מס

טופס 857

טופס 857 משמש כאישור שנתי על ניכוי מס הכנסה מתשלומים המחייבים ניכוי מס במקור. את הטופס ממלאים ומוסרים למקבל התשלום

קרא עוד »
טופס 1214

טופס 1214 הוא דוח מס שנתי לחברות. חברות, מלכ"רים ובעלי שליטה שחייבים בהגשת הדוח לשנת 2022 צריכים לעשות את זה

קרא עוד »
טופס 2513

טופס 2513 משמש כהצהרה על תשלום לתושב חוץ ובקשה להקטנת ניכוי מס במקור, לפי הסעיפים 161-170 לפקודת מס הכנסה. לעומת

קרא עוד »
טופס 150

טופס 150 מהווה הצהרה על החזקה בחבר בני אדם תושב חוץ המוחזק במישרין או בעקיפין. מגישים אותו כנספח לדוח השנתי

קרא עוד »
טופס 114

טופס 114 משמש להצהרה בדבר תשלום לתושב חוץ ובקשה להקטנת ניכוי מס במקור. את הטופס מגישים לפי הסעיפים 161-170 לפקודת

קרא עוד »
טופס 102

טופס 102 הוא שמם של שני טפסי דיווח חודשיים שעל המעביד למלא: טופס דיווח למס הכנסה שמיועד לדיווח על סך

קרא עוד »
×

עצור🖐️ קבל החזר מס מהמדינה!

המדינה חייבת 3.6 מיליארד ₪ שנגבו במיסים עודפים!

חברת WinTax בעלת רישיון, מציעה בדיקת זכאות להחזר מס לשכירים אונליין [ללא עלות] 

ל-8 מכל 10 אזרחים מגיע החזר מס בגובה 8,000 ש"ח בממוצע ישירות אל חשבון הבנק!

בדקו זכאות ב-30 שניות ⭣

{{erroPhone}} {{error}}
אחורה
המשך
אחורה
שליחה