- Taxes-Refund -

החזרי מס למטפלות

פקודת מס הכנסה מפרטת את כלל הזכאים לקבלת החזרי מס. הדרך לאמוד את היקף החזר המס הוא על פי מושג בשם "נקודת מס" – נרחיב על כך בהמשך. מדובר למעשה על סיפור מורכב (רוצים לשמוע ישר את הסוף? לצערנו לא ניתנים החזרי מס למטפלות). אם כן, מדוע בעוד רבים וטובים זכאים ליהנות מהחזרי מס (חיילים משוחררים, עולים חדשים, גרים באזורי פריפריה, נשים בהיריון ועוד ועוד), הנושא של החזרי מס למטפלות מורכב כל כך? לצערנו אין לנו תשובה לכך, אך נשמח לשתף את שאנחנו יודעים.

מתחילים – מהן נקודות מס?

ניתן להניח כי שמעתם על המושג באופן רחב בהקשר של החזרי מס, אך לא לחלוטין הבנתם במה מדובר. ובכן, הכוונה היא לשיטה באמצעותה ניתן לכמת את הסכום אותו אנו זכאים להפחית מזה בו אנו חייבים במס. מסובך? לפניכם הסבר שיפשט עבורכם את העניין.

עצור🖐️ קבל החזר מס מהמדינה!

המדינה חייבת 3.6 מיליארד ₪ שנגבו במיסים עודפים!

חברת WinTax בעלת רישיון, מציעה בדיקת זכאות להחזר מס לשכירים אונליין [ללא עלות] 

ל-8 מכל 10 אזרחים מגיע החזר מס בגובה 8,000 ש"ח בממוצע ישירות אל חשבון הבנק!

בדקו זכאות ב-30 שניות ⭣

בדקו זכאות ב- 30 שניות ⭣

ראשית, חשוב להבין כי ערכה החודשי, נכון להיום, של נקודת מס אחת הוא 242 ₪ (סכום זה משתנה אחת לפרק זמן מסוים). שנית, לדוגמא שלנו. נניח ואתם זכאים לנקודת מס אחת והכנסתכם בסוף השנה היא X. כלומר בסוף השנה, ובאם עבדתם במהלך כל חודשי השנה, יהיה עליכם לשלם מס הכנסה על X – (242 ₪* 12). כלומר, מדובר למעשה בסכום אותו יש להפחית מן הסכום בו אתם חייבים במס.

 

החזרי מס למטפלות

החזרי מס למטפלות – במה מדובר?

במהלך שנת 2009, נראה היה כי ניתן לשמוח, וגם אם לרגע שכן בית המשפט העליון אישר קבלת החזרי מס למטפלות, בכך שדחה את ערעורה של רשות המיסים בעניין. הבקשה הוגשה על ידי עורכת דין פרי, אמא לשניים אשר גרסה כי יש להכיר בהוצאה על שירותי מטפלות.

שלי יחימוביץ, ממנהיגות המחאה דאז, הביעה את שמחתה מן המהלך: "יש בהחלטת בית המשפט העליון שמחה גדולה והקלה מאוד גדולה לנשים עובדות ממעמד הביניים, אך המאבק רחוק מסיומו" – היא צדקה. עם שוך עשן השמחה, נגלתה המציאות האמתית, כי מרבית הנשים כלל לא יוכלו ליהנות מן הפסיקה ובעקבות העובדה כי אינן משתכרות מספיק.

ראשיתו של המאבק לקבלת החזרי מס למטפלות החל בשנת 2002, עת סירובו של פקיד השומה להכיר בהוצאותיה של הגברת פרי על מטפלת. "כבר משנת 1996 אני מדווחת על ההוצאות האלו למס הכנסה ועד אותה שנה הן תמיד הוכרו לי".

על אף העובדה כי בית המשפט, דאז, דחה את ערעורה של רשות המיסים, נשים רבות כלל לא ייהנו מפסיקתו, וזאת מעצם העובדה כי שכרן נמוך מדי. "אפילו אם נתעלם מהעובדה שנשים שמרוויחות שכר מינימום לא ייהנו מההטבה, גם נשים שכירות אחרות שכן עומדות ברף המס לא יתאמצו כדי לקבל את ההטבה. כדי לקבל החזרים הן ייאלצו להגיש דוח למס הכנסה, אבל כשמדובר בסכומים נמוכים, נשים לא יעשו זאת גם כי הן יחששו.

כמו שהשכבות החלשות לא באו לבקש מס הכנסה שלילי מתוך חוסר האמון במערכת, גם כאן זה יהיה המצב. עד שהמערכת לא תעשה צעדים בוני אמון לא נגיע לשום דבר", גורס רן מלמד שהיה סמנכ"ל עמותת "ידיד" הפועלת להעצמת השכבות החלשות בחברה (נכון ליום פרסום פסק הדין).

החזרי מס למטפלות – שאלת השאלות

ברור לכל קוראינו כי ללא תשלום למטפלות, גני ילדים, קייטנות וכו', האם או האב לא יוכלו לצאת לעבודה, ועל כן יש לראות בהוצאות אלו כמוכרות לצרכי מס. אנו ככותבי מאמר זה, בהחלט לא מבינים מדוע אין לראות בתשלום זה, המגיע לעיתים לאלפי שקלים לקייטנה (כמובן – על מנת שההורים יצאו לעבודה), כהוצאה מוכרת שיש לראות בה "הוצאה לצורך הכנסה".

אם כן, מדוע למעשה לא כך הדבר? ניתן לסכם זאת בפשטות ולהניח שמדובר במדיניות כלכלית אשר מטרתה לחסוך כסף למדינה (לא שזה דבר רע – אך נראה כי הכוונת במקרה זה מכוונת אל האדם הלא נכון). ללא ספק מדובר בסיטואציה מכעיסה, במיוחד בעבור בני זוג הנחשבים למפרנסים משניים בבית.

על אף כי בעבר נעשו ניסיונות רבים לשינוי המצב, אך ללא הצלחה, אין זו סיבה להפסיק לנסות. יש לקוות כי מחאה ציבורית, איכותית ומקיפה תרקום עור וגידים ותשים סוף למחדל זה.

זוהי שאלה טובה וסבוכה. בעבר היו ניסיונות לא מעטים על מנת לגרום לכך שגם מטפלות יוכלו להיות זכאיות לקבל החזרי מס, שכן העבודה שלהן הכרחית על מנת שהורים יוכלו לצאת לעבודה ולהתפרנס. עם זאת, ולמרות המאבק, היום נראה שרשות המיסים לא מכירה ברוב המטפלות לצורך החזרי מס.

בית המשפט העליון דחה בשנת 2009 את ערעורה של רשות המיסים בעניין החזרי המס למטפלות, כך שלכאורה כן ישנה אפשרות למטפלות לקבל החזרי מס. עם זאת, מרבית המטפלות לא מגיעות לרף השכר הנדרש על מנת לקבל זאת.

כמובן! גם אם אתן מטפלות ולא זכאיות לקבל החזרי מס מתוקף היותכן מטפלות, ייתכן ותהיו זכאיות לקבל החזרי מס משלל סיבות אחרות – סיבות בריאותיות, משפחתיות, כלכליות ועוד. את זכאותכן להחזרי מס מסיבות אלו תוכלו לבדוק במחשבון הזכאות שנמצא בראש העמוד הנוכחי.

תוכלו להוריד מהאינטרנט את טופס הבקשה לקבלת החזרי מס, ולהגיש אותו לידי פקיד השומה במס הכנסה, בצירוף מסמכים נלווים שיוכלו להעיד על הזכאות שלכם להחזרי מס. את הבקשה ניתן להגיש גם באופן רטרואקטיבי, עד שש שנות מס אחורנית.

שתף את המאמר עם חברים
מה היה לנו עד עכשיו?

כתבות נוספות בנושא החזרי מס

החזר מס מורים

המורים בישראל, למרות תרומתם העצומה לבניית החברה ולחינוך דורותיה הבאים, אינם מתוגמלים בהתאם לחשיבות תפקידם. בשל כך, יש חשיבות גדולה

קרא עוד »
החזר מס לעובדי הייטק

כאוכלוסייה שהכנסותיה גדולות בהרבה מהממוצע במשק, עובדי ההייטק משלמים מיסים רבים. בנוסף למשכורת הגבוהה יש לעובדים לעיתים קרובות אופציות בחברה

קרא עוד »
החזר מס עוסק פטור

במאמר יוצג במילים פשוטות מיהו עוסק מורשה ומהם הקריטריונים המחוקקים בחוק על מנת לזכות בהגדרה זו בציבור. בנוסף, נושאי החזרי

קרא עוד »
החזר מס עוסק מורשה

עוסק מורשה הוא אדם הפועל ומנהל עסק המוגדר לפי קריטריונים ברורים בחוק כעצמאי. כעצמאי בישראל עלייך להצהיר לרשויות המיסים ולשלם

קרא עוד »
החזר מס בעקבות חל"ת

תקופת הקורונה הביאה לעולם מודעות חדשה בנוגע למושג "חל"ת". באופן כללי, עובדים ומעסיקים רשאים להגיע ביניהם להסכמה בנוגע ליציאתו של

קרא עוד »
החזרי מס לחברות

במסגרת התנהלות כלכלית כזו או אחרת במדינת ישראל, אנחנו רואים שניתן לבחור גם להתנהל בתור חברה. במקרים כאלה חשוב להבין

קרא עוד »
×
הסבר על ממוצע השכר

הסבר על חישוב ממוצע השכר:

ממוצע השכר מחושב לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שמפרסמת את נתוניה מדי שנה אודות השכר הממוצע לשכיר ברוטו.

נתוני השכר והתעסוקה מבוססים על דיווח חודשי של המעסיקים לביטוח לאומי. הדיווח אינו כולל עובדים המקבלים דמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי.

החישוב השכר הממוצע אינו מתייחס לימים שבו עבד העובד הממוצע אלא לממוצע השכר שלו.

הממוצע מתחשב בעובדים ישראלים בלבד ולפי תחומים שונים כמו: הייטק, שירותי תקשורת, ייצור תרופות, מחקר מדעי וביטוח ועוד..

סה"כ העובדים בישראל שלקחו חלק במחקר נבדקו במרץ 2024 כ- 4.137 מיליון ישראלים במרץ 2024.

הסבר על חישוב ממוצע השכר

ממוצע השכר באתר מחושב בעזרת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, אשר מפרסמת מדי שנה את נתוני השכר הממוצע לשכיר ברוטו. נתוני השכר והתעסוקה מתבססים על דיווחים חודשיים שמספקים המעסיקים לביטוח לאומי. חשוב לציין כי הדיווחים אינם כוללים עובדים המקבלים דמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי.

לצורך חישוב השכר הממוצע, אנו לא מתייחסים לימים שבהם עבד העובד הממוצע, אלא לממוצע השכר שלו לאורך התקופה. החישוב מתחשב בעובדים ישראלים בלבד, ומחולק לפי תחומים שונים כגון הייטק, שירותי תקשורת, ייצור תרופות, מחקר מדעי, ביטוח ועוד.

בשנת 2024, נבדקו כ-4.137 מיליון עובדים ישראלים כחלק מהמחקר שנערך במרץ 2024, המחקר מספק תמונה רחבה ומדויקת של המצב בשוק העבודה ובתחום השכר בישראל.

עצור🖐️ קבל החזר מס מהמדינה!

המדינה חייבת 3.6 מיליארד ₪ שנגבו במיסים עודפים!

חברת WinTax בעלת רישיון, מציעה בדיקת זכאות להחזר מס לשכירים אונליין [ללא עלות] 

ל-8 מכל 10 אזרחים מגיע החזר מס בגובה 8,000 ש"ח בממוצע ישירות אל חשבון הבנק!

בדקו זכאות ב-30 שניות ⭣

{{erroPhone}} {{error}}
אחורה
המשך
אחורה
שליחה