להיות שכיר במדינת ישראל זה אומנם דבר נוח במיוחד, שכן לא צריך להתמודד עם החיפוש היומיומי והמתיש אחר לקוחות חדשים. אנחנו חותמים על חוזה, נכנסים לעבוד במקום מסוים ויודעים שלא משנה מה יקרה, כי בראשון לחודש, או עד העשירי לחודש, נקבל את המשכורת המגיעה לנו. עם זאת, ולמרות כל היתרונות שמהם יכול ליהנות אדם שעובד בתור שכיר, כולנו יודעים גם שלא לעולם חוסן. כלומר, הבעיה עם אדם שכיר זו העובדה שבדרך כלל גם אפשר לפטר אותו ומי שזה קרה לו יודע לומר: פיטורין זה לא דבר נעים. אל התקופה של הפיטורין מלווה לא רק תחושה של חוסר וודאות וחוסר הצלחה, אלא גם הרבה רגשות שליליים אחרים, פחדים ואפילו לחצים כלכליים, לכן חשוב לדעת הכל על החזרי מס בגין פיטורין .
החדשות הטובות הן שקיים כזה דבר החזרי מס בגין פיטורין ולכן, אם גם אתם פוטרתם, אולי מגיעים לכם החזר מס, אז למה שלא תבררו את הנושא הזה לעומק?
עצור🖐️ קבל החזר מס מהמדינה!
המדינה חייבת 3.6 מיליארד ₪ שנגבו במיסים עודפים!
חברת WinTax בעלת רישיון, מציעה בדיקת זכאות להחזר מס לשכירים אונליין [ללא עלות]
ל-8 מכל 10 אזרחים מגיע החזר מס בגובה 8,000 ש"ח בממוצע ישירות אל חשבון הבנק!
בדקו זכאות ב-30 שניות ⭣
בדקו זכאות ב- 30 שניות ⭣
החזרי מס הם מסוג אותם הדברים שצריך לברר בצורה מסודרת כי חבל לוותר על הזכויות שמגיעות לכם.
מדוע מגיעים לכם החזרי מס בגין פיטורין?
האמת היא שזה הרבה יותר פשוט ממה שנדמה שלכם. העניין שצריך להבין הוא שלאורך השנה אתם משלמים את המיסים שלכם בהתאם לתיאום המס שנערך בשנה שחלפה. כלומר, נקודת המוצע היא שהמשכורת שלכם בתור שכירים היא, פחות או יותר, זהה, מה שאומר שבכל שנה תשלמו גם, פחות או יותר את אותם המיסים.
אל הנתון הזה צריך להוסיף את העובדה שאנחנו מתקזזים עם רשויות המיסים רק פעם בשנה ולא תוך כדי שנת העבודה. זה מה שמוביל לכך שאם פוטרתם ואתם לא מרוויחים עכשיו כבר כמה חודשים, רשויות המיסים עוד לא יודעות זאת ולכן הן דורשות מכם לשלם בדיוק את אותו גובה של מס.
עם זאת, כל אדם בר דעת יוכל להבין שאין בכך היגיון, כי אם אין לכם הכנסה כבר כמה חודשים טובים, מה פתאום שתשלמו את אותם המיסים? זה מה שמוביל לכך שבסופו של דבר, אחרי שנה כזו שבה למעשה לא עבדתם במהלך כל החודשים, יגיעו לכם החזרי מס ובהחלט כדאי שתעשו כל מה שאתם יכולים כדי לדרוש אותם.
איך מגישים בימינו בקשה להחזרי מס?
הרבה אנשים מוותרים על הגשת בקשה להחזרי מס כי רק המחשבה על ההתמודדות עם רשות המיסים מלחיצה ומפחידה אותם. עם זאת, כדאי לדעת שאין לכם סיבה אמיתית לדאוג, שכן כמו עוד הרבה דברים אחרים במדינה, גם הנושא הזה הפך להיות הרבה יותר ידידותי לכל התושבים. בפועל, כדי להגיש בקשת החזרי מס בגין פיטורין או בגין תקופה מסוימת שבה לא עבדתם, עליכם להגיד בקשה בכתב ואף לצרף אליה את טופס מספר 106 שיכלול את כל המקומות שבהם למעשה עבדתם בשנים שעבורן אתם מבקשים החזרי מס.
מה שכן, ולמרות שהיום הגשת בקשות כאלה אינה מורכבת כמו בעבר, אנחנו מציעים לכם לא לעשות שום צעד בכיוון הזה לפני שאתם מתייעצים עם המומחים. מי שמגיע עם הרבה ניסיון יוכל לעזור לכם להבין מה עליכם לעשות, איך להגיש את הבקשה ואיזה טפסים לצרף כדי להגדיל את הסיכויים שלכם לקבל מה שמגיע לכם. סביר להניח שאתם כבר מודעים לכך, אך בכל זאת נזכיר: בקשות של החזרי מס ניתן להגיש גם בצורה רטרואקטיבית.
במילים אחרות: אם הפיטורין קרו כבר לפני שלוש שנים ומאז אתם כבר עובדים בעבודה חדשה והכול נפלא בחייכם, זה עדיין לא אומר שאתם צריכים לוותר על החזרי המס שמגיעים לכם. תוכלו להגיש בקשה להחזרי מס בגין פיטורין גם אחרי שהזמן חלף, שכן בדרך כלל בכל מה שקשור להחזרי מס ניתן לפעול גם 6 שנים אחרי העניין ולקבל את ההחזרים בדיעבד.
לאיזה מומחי מס כדאי לכם לפנות?
בין אם מגיעים לכם היום החזרי מס בגין פיטורין ובין אם מגיעים לכם החזרי מס בגלל סיבות אחרות של הפסקת עבודה, כמו מחלה או חופשה ללא תשלום, כדאי לבחור את היועצים שלכם. מיסים זה מסוג אותם הדברים שגם מתקיימים בהם לא מעט שינויים לאורך השנים, כך שמה שהיה נכון לפני עשר שנים לא תמיד יהיה נכון גם היום.
משמעות הדברים היא שאם תיקחו את המקרה שלכם, כולל כל הטפסים שצריך, ותפנו אל רואה חשבון מקצועי או אל חברה שהחזרי מס זו המומחיות שלה – תוכלו להיות רגועים. כך תדעו שיש מי שדואג לבדוק עבורכם הכול על הצד הטוב ביותר, מה שיגדיל את הסיכוי שבסופו של דבר תקבלו את מה שמגיע לכם. לא אחת קורה שהחזרי מס מגיעים לסכומים מאוד מכובדים של כמה אלפי שקלים בשנה, מה שמסביר מדוע אף אחד מאיתנו לא באמת צריך לוותר על כך.
זה נכון שצריך לשלם מיסים במדינה אך בין זה ובין פשוט לתרום לרשות המיסים יש מרחק גדול. זו הסיבה שבגללה כדאי להיות עם היד על הדופק ולבדוק האם גם לכם, כמו לאנשים רבים אחרים, מגיעים החזרי מס בגין הפיטורין שמהם סבלתם.
כן, בהחלט! חישוב המס שאותו אתם נדרשים לשלם מתעדכן באופן שנתי, כך שרשות המיסים לא מודעת לשינויים שקרו לכם במהלך השנה שבגינם אתם צריכים לשלם מס נמוך יותר (או לא לשלם מס בכלל), כמו פיטורין למשל. לכן תוכלו לבקש לקבל החזרי מס.
את הבקשה להחזרי מס ניתן להוריד גם מהאינטרנט, ולהגיש אותה לידי פקיד השומה במס הכנסה בליווי מסמכים שעשויים להעיד על הזכאות שלכם להחזרי מס (כמו תלושי שכר רלוונטיים). חשוב לדעת שאת הבקשה להחזרי מס ניתן להגיש גם בצורה רטרואקטיבית, עד שש שנות מס אחורנית.
כן, אם בדקתם את זכאותכם במחשבון הזכאות שבראש עמוד זה ונמצא שאתם זכאים להחזרי מס – תמיד כדאי להגיש בקשה לרשות המיסים לקבלת ההחזר. גובה החזר המס הממוצע עומד על 8,000 שקלים, שתוכלו לקבל ישירות לחשבון הבנק שלכם. לא חבל לפספס את ההזדמנות?
הדבר תלוי במידת הסבלנות שלכם והזמן הפנוי שלכם. הליך הגשת הבקשה וההמתנה לתשובה עשוי להיות מתיש וארוך, ולהיות מלווה בלא מעט בירוקרטיה. אם אתם מעוניינים לחסוך זאת מעצמכם, כדאי להסתייע באיש מקצוע שמתמחה בהחזרי מס, על מנת לייעל את ההליך.