מהנדסי מזון הם אנשי מקצוע מבוקשים מאוד בתעשיית המזון והמשקאות, והם נהנים ממגוון רחב של הזדמנויות תעסוקה. תפקידם כולל שילוב של ידע מדעי וטכנולוגי עם יצירתיות ומיומנויות ניהול. הם אחראיים על ייצור המזון משלב העיבוד במפעל ועד לאריזה ולהספקת המזון בסופרים ומרכולים.. אז אם אתם אוהבים מזון , מתעניינים בתהליך ייצור המזון , המקצוע הזה בשבילכם!
מהנדסי מזון עובדים במגוון רחב של סביבות, כמו מפעלי ייצור, מעבדות מחקר, חברות ייעוץ, וגופים ממשלתיים. העבודה בתחום זה כוללת לעיתים קרובות שיתוף פעולה עם צוותים שונים ותקשורת בין מחלקתית (וגם לפעמים טעימות אז לא כדאי לחפש עבודה בתחום אם אתם בדיאטה😉).
בשוק העבודה העכשווי, הביקוש למהנדסי מזון התרחב לתפקידים שדורשים בקרה על דרישות, רישיונות ותקנים. מהנדסים לוקחים חלק בליווי חברות במבדקי משרד הבריאות שכל בעלי המסעדות "רועדים מפחד" מהם , מובילים פרויקטים לפיתוח מוצרי מזון חדשים ותוספי תזונה, ומספקים ייעוץ בתחום תקני איכות המזון .
תפקידים אלה מצריכים לא רק מיומנויות מחקריות ומדעיות מתקדמות, אלא גם יכולות בין-אישיות חזקות ומיומנויות מנהיגות כדי להוביל צוותים ופרויקטים מורכבים. מהנדסי המזון עובדים במעבדות ובמפעלים, כאשר רבים מהתפקידים כוללים גם נסיעות ללקוחות, ולפעמים אף לנסיעות לחו"ל לכל מי שאוהב לטוס התפקיד יכול להתאים לו כמו "כפפה ליד", מה שמוסיף לאופק המגוון והמרגש של המקצוע.
השכר הממוצע של מהנדס מזון בישראל הוא 15,166 ₪ בחודש, כאשר טווח השכר משתנה לפי ניסיון:
אז אם נשארתם עד לפה כנראה שאתם ממש חושקים במקצוע! קיים ביקוש בחברות ההשמה למהנדסי מזון מיומנים, בגלל שקיים מחסור יחסי של אנשי מקצוע בתחום, מחסור זה תורם לרמת שכר גבוהות. אז כמו שאומרים עם הזמן בא הניסיון, קיימות הזדמנויות קידום לתפקידים ניהוליים בכירים עם פוטנציאל שכר גבוה עוד יותר , תהיו קצת סבלניים ותגיעו לתפקידים בכירים! .
עם האחריות בא החששות, המהנדסי התחום מציע מגוון אפשרויות קידום, כולל התמחות בתחומים מסוימים כמו פיתוח מוצרים אורגניים, טכנולוגיות שימור מתקדמות, וניהול שרשרת אספקה בתעשיית המזון.