החוק מאפשר לקבל החזר מס על תקופה שבה הרכב לא היה בשימוש או שלנהג לא הייתה את היכולת לנהוג בו. בשביל לקבל את ההחזר צריך לצרף אישורים המעידים על הסיבה ולהגיש אותם למשרד הרישוי.
מס על כלי רכב בישראל
בעלי רכבים בישראל מחויבים לשלם מס שנקרא "אגרת רישוי". את אגרת הרישוי משלמים אחת לשנה לפי פרמטרים ובהם סוג הרכב, מחיר הרכב ושנת הייצור של הרכב. המס מוטל על כל בעל רכב בישראל, אך קיימים מקרים שבהם ניתן לקבל בגינו החזר.
עצור🖐️ קבל החזר מס מהמדינה!
המדינה חייבת 3.6 מיליארד ₪ שנגבו במיסים עודפים!
חברת WinTax בעלת רישיון, מציעה בדיקת זכאות להחזר מס לשכירים אונליין [ללא עלות]
ל-8 מכל 10 אזרחים מגיע החזר מס בגובה 8,000 ש"ח בממוצע ישירות אל חשבון הבנק!
בדקו זכאות ב-30 שניות ⭣
בדקו זכאות ב- 30 שניות ⭣
הסיבה להחזר מס על אגרת רישוי רכב
סיבות שקשורות לרכב ובגינן אפשר לקבל החזר אגרת רישוי:
הפקדת רישיון רכב
במידה ובעל הרכב נדרש להפקיד את רישיון הרכב למשך למעלה מחודש, הוא זכאי להחזר מס עבור תקופה זו. הבעלים רשאי גם להפקיד את הרישיון מרצונו, אך כמובן שאינו יכול להשתמש ברכב תוך כדי. עם זאת, יש לציין כי הפקדות הנמשכות פחות מ-30 יום לא יאפשרו לקבל החזר. בשביל לתבוע החזר מס בגין הפקדת רישיון יש להגיש את טופס ההפקדה יחד עם רישיון הנהיגה של בעל הרכב.
גניבת רכב
במקרה של גניבת רכב, הבעלים פטור מתשלום אגרת הרישוי ממועד הגניבה, ובלבד שיוגש דו"ח משטרה, או שהרכב לא נמצא או שחלפו למעלה מ-30 יום מיום הגניבה. מבחינה בירוקרטית, יש לצרף את אישור קבלת התלונה במשטרה בעת הגשת הבקשה.
הודעת על אי שימוש ממשטרת ישראל או רשות אחרת
בעלי רכב רשאי לבקש החזר מס בגין התקופה שרכבו היה משותק עקב הנחיות המשטרה. בשביל לקבל את ההחזר, צריך להגיש למשרד הרישוי את הודעת המשטרה לפיה הרכב הורד מהכביש תוך הקפדה על התאמה לתקופת ההשבתה. לחילופין, יש לספק הצהרה מהרשות התופסת המציינת שהרכב לא היה בשימוש בתקופה הנקובה עקב תפיסתו.
הרס כולל של רכב (טוטאל לוס)
אם נגרם לרכב נזק שהופך אותו לבלתי שמיש, יש לדווח על כך למשרד הרישוי באמצעות שמאי רכב תוך 15 יום. לאחר הדיווח זכאי הבעלים לדמי הרישוי. בנסיבות אלו, קבלת אישור משמאי מורשה על אובדן מוחלט של הרכב הוא הטופס היחיד שאותו צריך להגיש למשרד הרישוי.
פירוק רכב
רכב שהוגש לפירוק ודווח רשמית כפורק לרשות הרישוי פטור מתשלום מס מיום הפירוק. אסור להשתמש ברכב מנקודה זו ואילך והוא פטור מתשלום אגרת הרישוי. בנוסף, על המפרק המורשה להוציא תעודת פירוק רשמית אשר תזכה את הבעלים בדמי הרישוי.
ואלו הסיבות שקשורות לנהג וגם בגינן אפשר לבקש בתום שנת מס החזר אגרת רישוי:
פטירת בעל הרכב
במידה ובעל הרכב הרשום ברישיון הרכב נפטר, ניתן לתבוע החזר מס עבור התקופה שלאחר פטירתם. לתביעת החזר עקב פטירת הבעלים יש להגיש למשרד הרישוי את תעודת הפטירה של הנפטר ולקבל זיכוי החל מיום הפטירה.
אשפוז
אם בעל הרכב אושפז לתקופה מסויימת, הוא יכול לקבל החזר מס בגין אותה תקופה. כל שנדרש הוא לצרף תיעוד מבית החולים בו אושפז הבעלים המפרט את תקופת האשפוז המדויקת.
מכירת רכב
אם הרכב נמכר לעוסק ונשאר אצל העוסק למעלה מחודש, זכאי הבעלים להחזר. זכרו: יש לספק תיעוד המאשר את מכירת הרכב לסוחר.
נכות
ניתן להעניק החזר אגרת רישיון גם כאשר ניתן לבעלים רישיון נכה. זכאות זו מגיעה עם הנחה משמעותית באגרת הרישוי, והבעלים יכול לקבל את ההפרש אם יחויב בדמי הרישוי הרגילים מבלי להתחשב בנכותו. אין צורך בהגשת טפסים.
שאלות ותשובות נפוצות
כן, אם בעל רכב מפקיד את רישיונו לתקופה העולה על חודש אחד, הוא זכאי להחזר מס בתקופה זו.
כן, בעלי רכב המאושפזים לתקופה מסוימת יכולים לקבל החזר מס למשך אשפוזם.
להגיש את תעודת הפטירה של הנפטר למשרד הרישוי.
כן, כאשר ניתן רישיון נכה לבעל רכב, הוא זכאי להנחה משמעותית באגרת הרישוי ויכול לקבל את ההפרש אם יחויב בתשלום אגרת הרישוי הרגילה (לא התחשבות בנכותו).